Përzgjidhet projekti TAP, nis në 2019

0

Konsorciumi për zhvillimin e fushës së gazit Shah Deniz njofton zyrtarisht se ka përzgjedhur projektin e gazsjellësit TAP si fitues për dergesën e gazit drejt Europës duke mundur rivalin e tij Nabuço.

Përzgjedhja e projektit TAP u bë psi ai  është më efektiv dhe siguron tranzitimin e gazit me çmimin më të leverdisshëm për konsumatorët dhe ky projekt pritet të nis në 2019 dhe kalon nga kufiri greko-turk në Itali përmes Greqisë dhe Shqipërisë.

Konsorciumi, që përfshin “Socar”, britanikun “BP”, norvegjezin “Statoil” dhe francezin “Total”, njofton se do të publikonte në fund të muajit qershor vendimin mbi lëvrimin e gazit në Evropë nga deti Kaspik.

/Enkeleda Cami/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here