Patëllxhani ndihmon në qetësimin e nervave

0

Problemet ekonomike sociale dhe shumë të tjerë ndikojnë në mënyrë shumë negative në trurin e njeriut. Përjetimet negative, në situata stresuese, janë ato të cilat shkaktojnë një gjëndje lodhje dhe shkaktojnë shkatërrimin e nervave.

Prej shumë vitesh janë hedhur në treg ide të shumta se i mund ta ndalojmë stresin dhe të ulim qetësimin e nervave.

Kurat janë të shumta por është propozuar që të konsumohet fruta e perime të shumta, ndër to perimeve me efikasi është patëllxhani i cili përmban shumë fije, e në këtë mënyrë ulet ndjeshëm niveli i lartë i kolesterolit.

Patëllxhani përmban dhe i siguron organizmit tonë sasi të mjaftueshme me kalcium, e që rregullon ujin në qelizat tona.

Magnezi është ai i cili siguron një qetësi shpirtërore qënies sonë shpirtërore. Hekuri që gjenden në patëllxhan zvogëlon lodhjen që merr gjatë ditës trupi jonë.

Testi i kryer në kushte laboterike tregon se disa substanca që gjetura në patëllxhan shkatërron qelizat tumorale dhe që lufton kundër atyre bakterialeve.

/Redjon Shtylla/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here