Parashikimi i sëmundjeve dhe plakjes vetëm me një test gjaku

0

Shkencëtarët kanë zbuluar një test të ri në gjak që mund të japë të dhëna për shëndetin e një të mituri dhe shkallën e plakjes. Zbulimi ngre perspektivën e një testi të thjeshtë në lindje që mund të çojë në zhvillimin e trajtimeve të fuqishme të reja për kushte të moshave të lidhura të tilla si problemet e kockave dhe sëmundjeve të zemrës.

Shkencëtarët identifikuan metabolizmin e 22 molekulave të vogla që mund të jenë tregues të dobishëm të asaj se si ne mund të presim që të rritet mosha. Një në veçanti, lidhur me një sërë tiparesh përfshirë funksionin e mushkërive, dendësia e kockave, presionin e gjakut dhe nivelet e kolesterolit.

Nivelet e këtij metabolizmi, C-glyTrp, mund të reflektojnë duke përshpejtuar plakjen. Ekipi i Profesor Spector siç shkruan Idea, analizoi mostrat e gjakut të dhuruara nga më shumë se 6.000 binjakë.

/Sonila Duka/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here