Obama viziton qelinë ku ka vuajtur Mandela

0

Presidenti amerikan, Barack Obama ka përfunduar turin e tij të vizitave në Afrikën e  Jugut. Ndalesa e fundit e tij ka qenë burgu, ku ka qëndruar për 27 vjet, presidenti i parë më ngjyrë Nelson Mandela.

Kjo nuk ishte vizita e parë e Obamës në qelinë e burgut, ku ka vuajtur Mandela për shkak të luftës së tij për barazi mes të bardhëve dhe racës së zezë. Ndwrkohw kjo ishte hera e parë për bashkëshorten e tij, Michelle, vajzat e tyre, nëna e zonjës së parë dhe një kushëri që shoqëronin presidentin Obama.

Ndwrkaq, Obama nw një fjalim tw mbajtur në një universitet në Afrikën e Jugut, ka folur për shpresa të reja, rritje ekonomike etj, por siç theksoi ai, si ekonomia ashtu dhe progresi politik bazohen në themele shumë të brishta. /CNN/

/Amela Shehi/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here