Obama, Morsi duhet të pranojë përgjegjësi

0

Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Barack Obama i është drejtuar presidentit të Egjiptit, Muhammad Morsi, që të gjejë një zgjidhje të menjëhershmë për të ulur tensionet në vend.

Barack Obama kërkon nga Mosrsi që të ndërmarrë hapa, të cilët tregojnë se ai është përgjegjës për shqetësimet e kundërshtarëve të tij politikë”.

Miloana qyetatrë egjiptian kanë nisur prodestat masive kundër Morsit gjaë kësaj jave duke çuar në një revoltim mjaft të madh të popullit.

Zyra e presidentit ka bërë me dije se do të ndjekë planet e tij për pajtim me kundërshtarët.

Krahas ultimatumit të ushtrisë të ushtrisë për qeverinë e Morsit dhe opozitën që të gjejnë kompromis brenda 48 orësh.

Morsi ka thënë se një ultimatum i tillë rrezikon të shkaktojë konfuzion.

/Sonila Qazimi/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here