Një lugë kripë më pak…

0

Jemi mësuar të marrim shije nga ushqimet duke e tejkaluar masën e duhur, bëhet fjalë për kripën.

Specialistë të shëndetësisë këshillojnë përdorimin e sa më të pakët të kripës. Një lugë më pak kripë do të thotë  5% më pak rrezik për krizat e zemrës, 3 % më pak mundësi  për t’u paralizuar dhe kështu 4 % më pak rrezik për shkaktimin e vdekjes.

Kujdesi juaj në gatim duhet të jetë maksimal. Mundësisht mos i hidhni fare kripë ushqimeve.

Nëse mungesa e kripës i bën ushqimet shumë të pashijshme mund të përdorni uthull, lëng limoni, piper.

Konsumoni ushqime pa kripë, hani perime të freskëta. Qëndroni larg nga produktet e konservuara, kjo përkthehet në një trup të shëndetshëm dhe më pak vizita te mjeku.

/Rabihana Halili/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here