Nis gjyqi i ”furnizuesit” të Wikileaks

0

Nis pas tre vitesh gjyqi për ushtarin amerikan, Bradley Manning, nën akuzën e dorëzimit të dokumenteve të falsifikuara të SHBA-ve për faqen Wikileaks.

Ai akuzohet se i ka dhënë Wikileaks-it 700,000 dokumente, raporte për luftërat në Irak dhe Afganistan si edhe kabllo diplomatike nga e gjithë bota.

Manning ka pranuar fajësinë për dhjetë akuza, por jo për akuzën se ka ndihmuar armiqtë e Shteteve të Bashkuara. Nëse shpallet fajtor për këtë, 25 vjeçari mund të dënohet me burgim të përjetshëm.

/Jola Llozhi/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here