NASA shpall tre dizajnet më të mira për shtëpitë në Mars

0

NASA ka ndërmarrë hapin të krijojë realitetin ndërplanetar, duke shpallur tre finalistët kryesorë për sfidën e saj të vazhdueshme: 3D-Printed Habitat Challenge. Një grup inxhinierësh dhe artistësh, treguan një dizajn modular të përbërë nga katër hapësira të dallueshme, përfshirë edhe bimët në rritje.

Konkursi është zhvillimi më i fundit në misionin e NASA-s për t’i dërguar njerëzit në Hënë dhe, përfundimisht, në Mars. Këtë herë, jo vetëm që do të vendoset atje flamuri amerikan, por do të jenë edhe gjurmët e këmbëve të austronautëve. Do të krijohen bazat  për një mision eventual në Mars.

S.KURTAJ

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here