Mungesa e përqëndrimit te fëmijët

0

Përqëndrimi dhe kujdesi janë tepër të rëndësishëm  për fëmijët ashtu si edhe për të rriturit. Shpërqëndrimi është një problem që ushqehet vazhdimisht nëse nuk punohet me të, ose është  i lindur.

Ky problem bëhet i ditur që në moshë të vogël. Nëse fëmijët kanë probleme me përthithjen e mësimeve bazë,  kjo tregon një shenjë shpërqëndrimi.

Fëmijët me kujdes të shpërqëndruar kanë shumë turp, humbasin sende të ndryshme, sapo fillojnë të merren me diçka e lënë atë dhe nisin diçka tjetër. Ata nuk janë të vëmëndshëm, mundohen të shmangen nga punët që kërkojnë energji, vullnet, etj.

Gjithsesi, ky problem mund të zgjidhet duke mësuar dhe praktikuar sjellje të kontrolluara. Këto sjellje është mirë të mësohen nga nëna ose mësuesja e fëmijës.

Një ndër mënyrat për tu praktikuar përqëndrimin është ndjekja e një filmi, televizorit etj. Kjo,  për ata të cilët nuk e kanë shumë të theksuar, kurse për ata që kanë probleme që me lindjen e tyre është e këshillueshme të konsumojnë  ilaçe me rekomandimin e mjekut.

/Rabihana Halili/

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here