MPJ, përshëndet Egjipin për pranimin e Kosovës si shtet

0

Ministria e Punëve të Jashtme në Shqipëri ka falenderuar Republikën Arabe të Egjiptit për njohjen që kjo e fundit i ka bërë shtetit të Kosovës.

Në një deklaratë për shtyp MPJ ka theksuar se “ Jemi të bindur se njohja nga ana e Egjiptit, për vetë rolin dhe peshën që ky vend ka në Lindjen e Mesme, do të ketë një impakt pozitiv për njohje të reja nga vende anëtare të Lidhjes Arabe dhe të OBI, që Kosova të zërë vendin e saj të merituar në familjen e Kombeve të Bashkuara”.

Kjo njohje ka një rëndësi shumë të madhe për shtetin e Kosovës, përderisa është edhe  në prag të pranimit për hapjen e negociatave për MSA-në dhe me Bashkimin Europian.

Gjithashtu ka një rëndësi  për afrimin e Shtetit të Kosovës  me  organizatat rajonale, europiane e më gjerë.

/Erina Haxhiu/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here