Molla, fruti që parandalon shumë sëmundje

molla1 Studiuesit francez  thonë se një flavonoid i quajtur floridzin është gjetur vetëm tek mollët dhe mund të mbrojë gratë ne fazen post -menopauze, osteoporozën dhe mund të rrisë densitetin e kockave. Molla parandalon shume sëmundje kancerogjene Sipas një studimi te 10.000 njerëz, vërehet se  ata që kishin ngrënë mollë kishin një rrezik 50 për qind më të ulët të zhvillimit të kancerit të mushkërive, parandalim e kancerit te zorrës sw trashë dhe kancerit të gjirit. Vetitë natyrore te acidit në mollë ndihmojë për të mbajtur të pastër dhëmbët dhe fryma juaj mban erë të mirë. Kur ju hani mollë, fibra të pastron dhëmbët, ndërsa vetitë antivirale e frutave mbajnë bakteret dhe viruset larg. molla3 Përtypja e një mollë gjithashtu stimulon prodhimin e pështymë në gojën tuaj, e cila ndihmon në reduktimin e prishjes se dhëmbëve nga ulja e niveleve të baktereve. Fruti i mollës duhet të konsumohet  me lëkurë, sepse lëkura është pjesa më ushqyese e saj. Përfitimet shëndetësore te mollë janë me të vërtetë e mahnitshme dhe mos harroni “një mollë në dite mban mjekun larg…” /Sonila Duka/    ]]>

objektiv.al
ADMINISTRATOR
PROFILE

Artikuj të ngjashëm

Lini Komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fushat e kërkuara janë shënuar me *

Të Fundit

Më të Komentuar