Mishi, faktor që rrit rrezikun e vdekjes

0

Të konsumosh 20 gram mish në ditë është mjaftueshëm, rekamondojnë mjekët pasi këto gram përmbajnë vitaminën B dhe hekur.

Gjatë një studimi të kryer është vënë re se ne konsumojmë më shumë se 20 gram në ditë mish, shifër kjo e cila shkon në 40 gram në ditë. Mjekët janë të shqetësuar pasi kjo shifër i tejkalon normat e nevojshme për konsumimin e produkteve të mishit.  Industria e mishit dhe e produkteve të tij, janë të pasura me shumë yndyra dhe me kolesterol gjë që shëndetit tonë i sjell sëmundje kardiovaskulare.

Këta  njerëz  që konsumojnë sasi të madhe mishi sipas studimit konsumojnë shumë pak fruta dhe konsumojnë shumë pije alkolike.

Mjekët rekomandojnë që ne të mos konsumojmë më shumë se 20 gram në ditë mishin dhe produktet e tija.

/Redjon Shtylla/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here