Ministria e Punës rrit me 250 lekë pensionet e invalidëve

0

Ministria e Punës, Çështjeve Sociale dhe Shanseve të Barabarta ka vendosur që të rrisë masën e përfitimit të pensioneve për invalidët tetraplegjikë, paraplegjikë si edhe për të verbërit.

Megjithatë, ky lajm nuk i ka gëzuar aspak personat që i përkasin këtij statusi sepse ata kanë përfituar një rritje shume mospërfillëse prej vetëm 250 lekë. Sipas ministrit të Punës duke filluar nga 1 shtatori, pensionet e tyre do të shkojnë në masën e 9 750  lekë në muaj nga 9500 që ishte. Një rritje do të ketë edhe për personat shoqërues për këto kategori, por në një vlerë tepër të vogël.

/Ariana Saraçi/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here