Ministria e Kulturës debat me kinemanë shqiptare

0

Ministria e Kulturës ka zhvilluar sot një tjetër takim me artistët, në qëndër të së cilës është kinematorgafia shqiptare.

Disa nga çështjet që u disktuan në këtë tryezë të rrumbullakët ishte mbi mangësitë, ecurinë dhe suksesin e filimit shqiptar, dokumentarin dhe filimin e animuar.

Gjithashtu, disa nga pikat kryesore të diskutuara në këtë takimim ishte edhe mbi destinacionin e filmit shqiptar, shikueshmërinë, financimin, teknologjinë dhe bashkëprodhimet.

Në takim morën pjesë shumë përfaqsues të Qëndrës Kombëtare Kinematografike, kineastë, producentë të filmit, si edhe student të filimt.

Në takim gjithashtu u diskutua mbi të ardhmen e kinematorgafisë shqiptare, por edhe për vetë Qëndrën Kombëtare të Kinematografisë, kryetarit të së cilës Artan Minarollit, i ka mbaruar afati. Takimi u zhvillua në sallën “Tefta Tashko”, në orën 11:00.

/Sonila Qazimi/

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here