MIGRENA

0

Çdo ditë në punët tona ne hasim vështirësi si pasojë e faktorëve të ndryshëm ku mund të përmendim stresin, mbilodhjen, tensionin, por ka edhe shumë faktorë të tjerë të ndikojnë që tek ne të shfaqet migrena.

Këshilla për të evituar dhimbjen:

1.Kontrolloni tensionin çdo ditë, pasi luhatjet e tij janë shkak për shfaqjen e krizave të migrenës.

2.Kuroni dhimbjet e dhëmbëve, dhimbjet e syve, sinozitet apo bllokimin e hundëve, pasi ato bëhen shkak për migrenë kronike edhe pas këtyre sëmundjeve.

3.Evitoni zemërimin, emocionet e forta, shokimet, çlironi tensionet, çlirohuni nga streset.

4.Evitoni mbilodhjen, ndryshimin e rutinës, çrregullimet e gjumit, çrregullimet seksuale.

5.Mos qëndroni në vende me zhurmë të lartë, në ambiente me drita të zbehta si dhe ambiente me lagështirë.

/Redjon Shtylla/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here