Meri Lalaj: “Largimi nga libri na bën ne robotë të internetit”

0

Meri Lalaj shkrimtarja dhe përkthyesja e njohur shprehet se vendimi më i ri  që mori qeveria përjashton  konsultimet me grupet e interesit.

meri

“Zyrtarët nuk mund të sillen me ndryshimet që prekin çmimet  e librave sikur të bëhej fjalë për patate, që masandaj kur vjen puna tek produkti që mbetet të hidhet në lumë .

Libri është kulturë, mandaj edhe një libër i vetëm rrezaton kulturë”, shprehet  ajo për gazetën Shekulli.

Ky akt që ka bërë  qeveria , sipas Lalajt populli  shqiptar mund  të bie pre e asaj që i ofron interneti nëpërmjet  medias online .

“Në këtë mënyrë ne shëndrohemi robotë e internetit  dhe niveli ynë kulturor do të jetë i  njëjtë”, shprehet  shkrimtarja kosovare. Vendimin e qeverisë shkrimtarja  e konsideron  absurde  vendimin  që ka marrë për të rritur TVSH-në e librit.

Marina Kërçeli

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here