Mbyllja e lojërave të fatit në Kosovë, çështje kohe

0

 

Zbatimi  i Kuvendit të Kosovës për mbylljen e lojërave të fatit në Republikën e Kosovës është vetëm çështje kohe. Zyrtarët e Administratës Tatimore shprehen të gatshëm për zbatimin e çfarëdo vendimi nga ana e Kuvendit. Por të pakënaqura me vendimin janë subjektet që ushtrojnë këtë veprimtari të cilat e kanë kundërshtuar vendimin.

Mbyllja e lojërave të fatit në Kosovë mund të bëhet pas tre apo katër muajve të ardhshëm. Nënkryetari i Komisionit për buxhet dhe financa, Naser Osmani, thotë për Radio Kosovën se vendimi i Kuvendit është i pakthyeshëm dhe tashmë pritet të fillojnë vetëm procedurat për zbatimin e tij.

“Vendimi i Kuvendit është pa asnjë votë kundër, dhe tashmë fillojmë vetëm procedurat. Procedura është që Komisioni duhet të fillojë ndryshimin e Ligjit për lojëra të fatit. Janë procedura që zgjasin, duhet të angazhohen ekspertë, të punohet në ekipe punuese”, tha Osmani.

Osmani thotë se fillimisht duhet të merret edhe vlerësimi i Ministrisë së financave për ndikimin buxhetor, pastaj ligji të kalojë nëpër procedurat e komisioneve tjera funksionale.

“Besoj krejt kjo është një kohë tre-katër muaj, por do të shohim sesi do të shkojë procedura dhe nuk mund të them saktë se kur mund të hyjë në fuqi”, theksoi ai.

Administrata tatimore është e gatshme të zbatojë vendimin për mbylljen e lojërave të fatit, thotë drejtori i lojërave të fatit në ATK, Bekim Jupa.

“ATK-ja i zbaton të gjitha ligjet dhe vendimet që vijnë nga institucionet e Kosovës. Në rast se parlamenti dhe qeveria e shohin të udhës që të mbyllen lojërat e fatit, Administrata Tatimore do e kryejë punën e vet me përpikëri”, theksoi Jupa.

Ndryshe, në bazë të ligjit mbi lojërat e fatit të miratuar në vitin 2012, në Kosovë janë katër lloje të lojërave të fatit: lojërat në baste, lojërat në automate, në tombollë-bingo dhe në kazino. Aktualisht janë mbi 40 subjekte të licencuara për lojëra të fatit, prej tyre vetëm një kazino.

/Elta Liksenaj/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here