PD, mblidhet kryesia

0

Sot në orën 13:00 pritet që të mblidhet kryesia e PD-së, ku kryetari i dorëhequr, Sali Berisha , nuk mundet që ta dretojë Partinë Demokratike deri në zhvillimin e Kuvendit Kombëtar të saj për zgjedhjen e krytarit të ri.

Sipas nenit 43 të statusit të PD-së i takon sekretarit të përgjithshëm që të vendosë njërin nga nënkryetarët e partisë për të marr drejtimin e saj. Në pikën 2 të këtij paragrafi thuhet se në rast dorëheqje të kreut të partisë, është sekretari i përgjithshëm ai që ngarkohet me fuqi të plota, që i jep të drejtën që të plotësoj ccdo vend vakant.

Sekretari i përgjithshëm duhet të ngarkojë nënkryetarët e partisë në këtë rast Jozefina Topalli dhe Astrit Patozi deri në zgjedhjen e e kryetarit përmes Kuvendit Kombëtar.

/Enkeleda Cami/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here