Maqedoni, 30 për qind ekonomi e zezë

0

Ekonomia e zezë në Maqedoni arrin shifrën e 2 miliardë euro ndërkohë  autoritetet qeveritare kanë ndërrmarrë masa për zvogëlimin e saj dhe stimulimin e formave të tjera për legalizimin e bizneseve të reja.

Ekonomia e zezë në Maqedoni arrin rreth 30 për qind nga GDP (Bruto Prodhimi Vendor) sipas portalit “Faktor”. Ministria e Ekonomisë, Punës dhe Politikës Sociale kanë prezantuar kohë më parë planin aksional për luftën kundër ekonomisë së zezë. Sektorët më të prekur nga ekonomia e zezë janë turizmi dhe industria .

Bullgaria është prekur gjithashtu nga ekonomia e zezë dhe qëndron përpara Maqendonisë duke arritur nivelin rreth 31.2 për qind.

Shqetësimet për rritjen e ekonomisë së zezë në Bullgari si anëtare e BE-së janë paraqitur edhe nga Brukseli, për shkak se nga kjo ekonomi arrijnë shifra prej 12,8 miliardë euro.

/Enkeleda Cami/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here