Manaferra dhe luleshtrydhja ndalojnë plakjen për dy vite

0

Manaferrat dhe luleshtrydhet është mirë ti konsumoni shpesh, pasi ato kanë efekt në frenimin e plakjes së mendjes, në moshë të thyer. Është dashur të kryhet një studim, referuar sasisë së kosumuar dhe vlerave ushqyese që ne marrim prej tyre. Sipas studiuesve, konsumimi i rregullt i luleshtrydheve dhe manaferrave , mund të frenojë plakjen mendore për më shumë se dy vite.

Kërkuesit kanë arritur në përfundimin se plakja e trurit mund të shtyhet deri në dy vite e gjysmë tek gratë e moshuara, nëse hanë sasi të mëdha të manaferrave . Po të ndalemi tek vlerat ushqyese të tyre, studiuesit mendojnë se përfitimet vijnë nga përmbajtja e lartë e flavonoideve tek manaferrat . Jo vetëm kaq, por edhe antioksidantët që gjenden tek bimët, mund të mbrojnë nga një sërë sëmundjesh.

/Enerida Malo/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here