Makinat pa shofer tani në rrugët e Hamburgut në Gjermani

0
Volkswagen tests highly-automated driving in Hamburg.

Pesë makina elektrike Volkswagen pajisur me teknologjinë më të fundit në autonomi tani po lëvizin në disa nga rrugët e Hamburgut. Prodhuesi i makinave njoftoi të mërkurën se janë duke u zhvilluar testet e para të automjeteve me automatizimin e nivelit 4 në një qytet të madh gjerman.

Veturat e-Golf Volkswagen janë testuar për të trajtuar modelet komplekse të trafikut urban pa ndihmën e shoferëve, edhe pse ata duhet të jenë të gatshëm të ndërhyjnë. Makinat janë gjithashtu të pajisura me 11 skanera lazer, shtatë radarë dhe 14 kamera.

Automjetet gjermane Daimler dhe BMW, të cilat konkurrojnë kundër njëri-tjetrit në tregun e makinave luksoze, kanë formuar një partneritet strategjik të fokusuar në makinat pa shofer. Ata po testojnë makina të nivelit 4 në Kinë.

Qëllimi është për të mundësuar gjashtë kilometra të rrugëve të qytetit deri në vitin 2020 me infrastrukturën e re, që lejon automjetet dhe sistemet e menaxhimit të trafikut të komunikojnë me njëri-tjetrin.

S.KURTAJ

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here