Lulet, të dobishme për shëndetin

0

Lulet mund të shërbejnë për të dekoruar tryezën, por duke u bërë pjesë e përgatitjes së pjatave të shijshme ato të bëjnë mirë për shëndetin.

Ngrënia e luleve është e mirë për shëndetin. Edhe pse ka ende shumë skeptikë në lidhje me përgatitjen e pjatave me lule, ato janë në fakt antioksidantë dhe për këtë arsye bëjnë mirë. Me sa duket, nga analiza e 12 lloje të ndryshme të luleve, u gjet që ato përmbajnë shumë minerale, fosfor dhe kalium, por edhe substanca fenolik në sasi të mëdha.

Lulet që janë të mira për shëndetin janë Tropaeolum majus, tagetus erecta (lule kadife), Geranium (mullaga), viole( lule vjollca), lule ujku, borago officinalis, calendula arvensis etj. Është e qartë se ju nuk duhet të vendosi në tryezë lule të blera në një dyqan, ose të cilat janë rritur me pesticide dhe plehra kimike.

/Redjon Shtylla/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here