Libani verior, dhunë vdekjeprurëse

0

Shtatë persona janë vrarë dhe më shumë se 50 të  tjerë  janë plagosur në një përleshje në Tripoli ndërmjet luftuesve Libanez.

Tripoli gjithmonë është përballur me luftëra ndërmjet sekteve fetare.

Nga filli i luftimeve të hënën deri tani janë  vrarë  20 persona dhe më shumë se 170 të  tjerë  janë plagosur në qytetin port të Libanit.

Dy sektet fetare Suni dhe Shia janë përleshur në Tripoli prej dekadash, por konflikti Sirian ka hapur plagë të vjetra, ku njëra palë akuzon palën tjetër për përdorim të qytetit si bazë e dërgimit të luftëtarëve dhe të plagosurve brenda dhe jashtë Sirisë.

Aktivistët Sirian thanë se luftimet në Tripoli u ndezën pas një sulmi të ashpër nga Asad në kufirin Sirian, në të cilin luftuesit Libanez të grupit të Hesbullahut janë ndeshur me trupat Sirian kundër luftuesve rebel.

 

 /Irida Vata/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here