Kushtet që duhet të përmbushin makinat e përdorura për tu importuar

0

Një vendim i keshillit të ministrave i miratuar në fund të tetorit përcaktonte kufizimiet për importin e mjeteve të përdorura mbi 10 vite.

Kjo kategori makinash nuk do të lejohet të inportohet për shkak të masave kundër ndotjes  së ajrit nga shkarkimet e mjeteve motorike  dhe shkarkimit në ajër të ndotësve të gaztë dhe të lëndës së ngurtë pezull të ndezjes positive dhe atë me kompresion që djegin gaz natyror apo të lëngshëm për të përdorur automjetet.  Kjo referuar mbi bazë të vendimit nr.633, datë 26.10.2018.

 

 

auto_Automjete1547619109

Percaktimi i kushteve lidhur me pajisjet dhe gjendjen tekniko-fizike të automjeteve që importohen në Republikën e Shqipërisë mban firmën e ministrit të Infrastrukturës  dhe Energjisë dhe ndalet kryesisht sesi do bëhet verifikimi i treguesve teknikë të mjeteve.

 

 

/G.Asllani/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here