Kushtet për një lexim ideal

0

Temperaturat janë një ndër përcaktuesit kryesorë të qëndrimit tonë në shtëpi. Pas një dite të lodhshme pune, një dite stresuese në shkollë, shtëpia është vendi ideal për t’u çlodhur. Qetësia e ditës suaj fillon me një lexim të zgjedhur. Kujt nuk i bën mirë një vend i rehatshëm, i qetë me një libër, gazetë ose revistë në dorë ?

Është e rëndësishme të përcaktoni komoditetin e vendit që do të zgjidhni për të lexuar

  • Një kolltuk për të zgjatur këmbët
  • Një tavolinë kafeje
  • Raft librash
  • Ndriçim i plotë

Nëse lexoni më shumë se 3-4 orë, duhet herë pas here të ndryshoni pozicionin , në mënyrë që mos t’ju shkaktojë dhimbje beli ose shpine. Prezenca e raftit të librave do j’u mundësoj një ambjent më formal, por edhe nëse nuk e keni mund ta zëvëndësoni me ndonjë dekorim tjetër. Më e rëndësishmja është ndriçimi i plotë dhe drita në harmoni me dhomën në të cilën lexoni.

 

/Rabihana Halili /

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here