Kuriozitete interesante rreth botës së kafshëve

0

Gamilet kanë 3 palë vetulla për t’u mbrojtur nga stuhitë e erës.

Delfini ka dëgjim shumë të mprehtë që mund të arrijë deri në 20 km larg.

Lepujt i pëlqejnë ëmbëlsirat por nuk mund t’i hanë sepse organizmi i tyre nuk i tret sheqernat.

Kërmijtë kanë 4 hundë: 2 për të marrë frymë dhe 2 për të nuhatur.

Pinguinët mund të fluturojnë deri në 2 metra lartësi.

Pleshtat kanë shkaktuar numrin më të madh të vdekjeve në botë.(Gjatë shek. XIV gjysma e popullsisë së Europës humbi jetën prej tyre)

Albatrosët janë në gjendje të fluturojnë mijëra kilometra pa u lodhur.

Krokodili nuk mund ta nxjerrë gjuhën jashtë nga goja.

Elefantët janë gjitarët e vetëm që nuk mund të kërcejnë.

Arinjtë Polarë janë të vetmit gjitarë me qime nën putra, të cilat i ndihmojnë që të mos rrëshqasin në akull dhe ti mbrojnë putrat nga temperaturat e ulëta.

Fluturimi më i gjatë i pulës është regjistruar 13 sekonda.

Kur një këlysh xhirafe lind, bie nga 2 metra lartësi pa pësuar gjë.

/Irida Vata/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here