Kujdes nga verbëria e dëborës

0

Përpos kënaqësisë disa minutshe të të luajtur me dëborë ekziston rreziku i të dëmtuarit. Pa vendosur syze dielli është e pamundur të mos e marrësh ndonjë të goditur.

Specialistët shprehen se ftohtësia e dëborës dhe ngurtësia e saj mund të sjellin lëndime të rrezikshme të syrit. Pas goditjes zona e syrit skuqet dhe pas 8-12 orësh mund të ketë dhimbje dhe probleme në ndjeshmërinë e syrit. Menjëherë pas goditjes është e këshillueshme të përdoren kompresa të ftohta, larje e fytyrës me ujë dhe kripë. Nëse kalojnë ditë dhe syri nuk ka marr një trajtim mund të çoj në probleme shqetësuese.

Goditja mund të ndikoj në qelizat e të parit duke ngatërruar kontrastet e dritave e cila përfundon në dallimin vetëm të një ngjyre.

Kujdesi më i mirë që mund të merret është përdorimi i syzeve ultraviolet. Kujdes të veçantë duhet të bëjnë personat që kanë alergji ose thatësirë të syrit.

/Rabihana Halili/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here