Kryeministri i Ukrainës, Mykola Azarov, jep dorëheqjen

0

Pas disa protestave masive, dhe pas vrasjes së katër protestuesve në Ukrainë, protesta antiqeveritare kanë arritur që ta detyrojnë Kryeministrin Mykola Azarov që të japë ditën e sotme dorëheqjen nga qeveria. Njoftimi vjen derisa parlamenti ka hapur një seancë të jashtëzakonshme, me qëllim të gjetjes së një zgjidhjeje për protestat antiqeveritare.

Azarov ka thënë se jep dorëheqje në përpjekje për të krijuar një mundësi më shumë për kompromis politik.

Postin e Kryeminsitrit gjatë diskutimeve, Presidenti Viktor Yanukovych ia ka ofruar postin e ri të Kryeministrit Aresniy Yatsenyuk, një nga udhëheqësve të opozitës, por ai nuk e ka pranuar ofertën.

0,,17287021_303,00

Në prag të seancës së sotme, Yanukovyh ka takuar tre udhëheqësit kryesorë të opozitës, me të cilët ka rëndë dakord që të shfuqizojë ligjet anti-protestë, të miratuara nga parlamenti, më 16 janar.

/Redjon Shtylla/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here