Kosovë: Rritet vlera e blerjes dhe shitjes së produkteve bujqësore

0

Vlera e blerjes dhe shitjes së përgjithshme të produkteve bujqësore në Kosovë, është rritur me 28.4 për qind në krahasim me vitin e kaluar. Gjatë muajt shkurt të vitit 2014 vlera e përgjithshme e produkteve buqësore ishte 2.379.809.000 denarë.

Sipas Entit shtetëror të statistikës, vlera e produkteve të blera bujqësore nga prodhuesit individualë bujqësorë është rritur me 77,3 për qind, ndërsa shitja nga prodhimtaria personale e ndërmarrjeve është zvogëluar me 22,2 për qind.

Rritje e vlerave të produkteve të blera dhe të shitura bujqësore vërehet tek drithërat, bimët industriale, qumështi dhe peshku. Ndërsa rënie të vlerës vërehet tek produktet e kopshtarisë, produktet e qumështit dhe bimët e serrave, frutat, pijet alkoolike, gjedhin, shpezët dhe vezët.

/Enkeleda Cami/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here