Kosovë: EULEX-it nuk i hiqet mandati

0

Protestat dhe kërcënimet ndaj EULEX-it, pas arrestimit të komandantëve dhe disa ish pjesëtarëve të UÇK-së, të cilët dyshohen se kanë kryer krime lufte, ka rezultuar jo e vërtetë.

Kohë më parë veteranët e luftës kishin kërkuar që t`i hiqet mandati ekzekutiv që ai ka në Kosovë.

Këtë javë deputetët e Kuvendit të Kosovës mund të debatojnë për misionin, por qëllimi i tyre është është që të nxjerrin një rezolutë ku do të kërkojnë bashkëpunim me këtë mision dhe angazhim të qeverisë për krijimin e një gjykatë për krimet e luftës, shkruan “Tribuna”.

/Sonila Qazimi/

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here