Kosova nis përgatitjet për Festën e Muzikës

0

Ambasada e Francës në Kosovë në bashkpunim me Aleancën Franceze kanë filluar përgatitjet për organizimin e Festës së Muzikës për vitin 2013.

Kjo festë tashmë është bërë traditë që prej vitit 1982 nga Ministria e Kulturës së Francës dhe festohet prej 30 vjetësh më 21 qershor.

Festa e Muzikës në qytetin e Kosovës do të mbahet brënda tri ditëve në Prishtinë, Mitrovicë dhe me një koncert përmbyllës në Bulevardin “Nënë Tereza”.

Çdo vit më 21 qershor më shumë se 250 qytete në 100 vende të botës marrin pjesë në kwtw aktivitet tw rwndwsishwm tw muzikws. Franca ka qenë inisiatorja kryesore e këtij festivali që në vitin 1982, festë e cila karakterizohet nga një dinamikë tepër e fuqishme.

Muzikatët e çfarë do lloj zhaneri performojnë para publikut me këngë të ndryeshme. Aktiviteti kryesisht mbahet në ambjente të hapura ku hyrja është falas për të gjithë të pranishmit.

/Sonila Qazimi/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here