Konsumimi i tepërt i sheqerit, rrit moshën

0

Konsumini me masë të madhe me sheqer mund të na bëjë që të dukemi më të mëshuar, kjo për shkak se në gjakun tonë niveli i lartë i sheqerit ndikon në mënyrë negative.

Studimi i kryer në hollandë me 600 gra dhe burra nga të cilët mosha varijonte nga 50 deri në 70 vjecë. Sipas studiuesve, njerëzit të cilët kishin një nivel të lartë të glukozës në gjakun e tyre, janë vlerësuar vazhdimisht më të vjetër në moshë, nga një ekip i zgjedhur në mënyrë të rastësishme.

Nga përfundimet vërehet re se me 180 gramë glukozë më shumë për litër gjak, mosha e personave që ishin vlerësuar ishte rritur pesë muaj më shumë se realja.

Studimi arrin në përfundimin se nivelet e larta të sheqerut ne gjak, ulin në mënyrë të menjëhershme prodhimin e kolagjenit dhe të fijeve të elastikës, kjo bën që lëkura të mos e ketë më freskinë e saj dhe  bën të mund që të duket më e vjetër nga se jemi.

/Redjon Shtylla/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here