Konflikti për tokën e Kishës së Laçit

0

Kisha e Laçit, e njohur si Shen Ndou nuk është vetëm një vend pelegrinazhi ku besimtarë të të gjitha feve shkojnë çdo ditw. 

Por edhe një vend ku konflikti për pronesinë e një pjese toke ka hapur shumë probleme. Për shkak të këtij konflikti disa vite më parë një klerik është dhunuar në ambientet e brendshme të kishës se shenjtë.

Pas rikthimit në kishën e Lacit, kleriku Mikel Pllumaj  i është rikthyer kësaj cështje. Ai thotë se kisha ka certifikatën e pronësisë të 38 mije metra katrorë toke që nga varrezat deri në vendin e shenjtë dhe për këtë tregon gjithë dokumentat.

Pader Mikeli shton se ai është dakort që të ketë zhvillim dhe ofertë për pelegrinët por jo ndërtime kuturu dhe pa një plan të cilat ndikojnë negativisht

Astrit Vlashi ka ndërtuar në afërsi të kishës dy ndërtesa. Ai ka ngritur lokale shërbimi për pelegrinët që vijnë në kishë pasi thotwn se ai e ka pronën qe prej vitit 1991.

/Klajdi Lleshi/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here