Komisioni i Helsinkit seancë dëgjimore për Shqipërinë

1

Komisioni i Helsinkit mban sot një seancë dëgjimore lidhur me situatën zgjedhore në Shqipëri, ku do të jepet edhe vlerësimi për shkallën e progresit dhe reformat e ndërmarra nga politika shqiptare.

“Ndërsa Shqipëria përgatitet për zgjedhjet parlamentare në qershor, kjo seancë shpreson të vlerësojë shkallën në të cilën progresi ka nisur të bjerë poshtë pritshmërie në vend dhe jashtë, dhe se çfarë mund të bëhet për të përshpejtuar rrugën për reformat e mëtejshme sa i përket qeverisjes së mirë”, thuhet në njoftimin e Komisionit të Helsinkit.

Në këtë seancë pritet të mbajnë fjalim zv-asistent Sekretari për çështjet Europiane dhe Euroaziatike, Filip Reker, ambasadori i Shqipërisë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Gilbert Galanxhi, drejtori i Divizionit të Euroazisë në “Zërin e Amerikës”, Elez Biberaj dhe Besa Shahini, analiste pranë iniciativës për Stabilitetin Europian.

/Elona Tereziu/

 

1 Koment

Lini një Përgjigje te simoni Anulo përgjigjjen

Please enter your comment!
Please enter your name here