Kjo botë po del nga binarët, India dhe Pakistani në prag të një luftë bërthamore.

0

Një mosmarveshje ka ndodhur mes dy vendeve, Indis dhe Pakistanit muajin e kaluar, shkak është mosmarrëveshja territoriale mes tyre, konkretisht mbi pronicat Xhamu dhe Kashmir, në Himalaja. India kontrollon pjesën më të madhe të tyre, ndërsa Pakistani sponsorizon fshehurazi, sulme militantësh radikalë. Kriza shpërtheu, kur një kamikaze shpërtheu një makinë të mbushur me eksploziv, pranë një karvani ushtarak indian, duke vrarë më shumë se 40 ushtarë. India fajësoi për këtë sulm Pakistanin, që ka një histori të gjatë të mbështetjes së akteve të tilla.

Në shenjë hakmarrje, Një Dehli dërgoi avionët e vet luftarakë të bombardonin, ato që u tha se ishin kampet e stërvitjës së terroristëve, brenda Pakistanit. Atëhërë kur mund të mendohej, se kriza mund të kishte dalë jashtë kontrollit, ajo u zbut papritur. Rezltoi se sulmet ajrore të Indisë, ishin vetëm një shfaqje force, dhe nuk kishin vrarë asnjë njeri. 

G.Baçi

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here