Kinë, djali 8-vjeçar me lëkurë peshku

0

Pan Xinhag njhet si “djali-peshk” pasi i gjithë trupi i tij është i mbuluar nga koka e deri te këmbët nga një cipë e trashë, e ngjashme si luspa peshku.

8-vjeçari vuan nga një sëmundje e rrallë gjenetike  e quajtur “Icthyosis”, ku çdo vit më shumë se 15 mijë persona vuajnë me këtë çrregullim. Trupi i tyre ka një lëkurë të thatë dhe me luspa, por rasti i 8-vjeçarit është akoma më i rëndë pasi kjo sëmundje ka ndikuar në formën e tij të syve, gojës dhe hundës.

djali-peshk2

Si pasojë e gjendjes së tij djali ka dhembje dhe nuk fle natën, pasi ka kruarje në të gjithë trupin. Për një çrregullim të tij ende nuk dihet kura, ndërkohë që djali trajtohet me kremra apo vajra që hidratojnë lëkurën.

/Rovena Dupi/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here