Kina, interes për portin e Shëngjinit

0

Një delegacion kinez i Ministrisë së Tregtisë në Kinë, që mbulon Europën ka vizituar portin e Shëngjinit . Gjatë takimit me zyrtarët shqiptar është diskutauar për mundësinë e investimit në këtë port.

Zëvendësdrejtori i pergjithshem i delegacionit kinez, Xu Xiaofeng, foli rreth mundësive të investimeve, ndërsa zevendesministrja e Ekonomise shqiptare, Brunilda Paskali deklaroi se synimi i qeverise shqiptare eshte tërheqja dhe bashkëpunimi për investime të huaja.

Sipas Paskalit porti i Shengjinit është resurs dhe investimet në këtë port do të ofrojnë më shumë mundësi për zhvillim.

Gjithashtu qeveria shqiptare, në linjë me vendet e tjera të rajonit po synon të tërheqë sa më shumë investime kineze dhe të përfitojë nga fondi kinez i kreditimit prej 10 miliardë dollarësh për vendet e Europës Qendrore e Lindore.

/Enkeleda Cami/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here