Kilet e tepërta, shkak për shkrirjen e kockave

0

Specialistët e shëndetësisë e shohin obezitetin si problem mjaft serioz, jo vetëm për rreziqet shëndetësore por edhe për pamjen jo të këndëshme që shfaqet.

Një ndër rreziqet që i kanoset është shkrirja e kockave. Në kockat e obezëve formohen qeliza yndyrore dhe kjo i bën ato bën ato më të thyeshme.

Gjithashtu masat yndyrore ndikojnë ne ndalimin e gjatësisë së trupit si dhe në dobësimin e strukturës skeletore e cila është përgjegjëse për formimin e qelizave të palcës kockore .

 Mbipesha, më e dukshme tek femrat

Me kalimin e moshës shihet se femrat shtojnë në peshë. Kilet e padëshiruara shkaktojnë stres, plakje më të shpejt dhe padyshim sëmundje të ndryshme të kockave.

Rreziku është më i lartë tek femrat që nuk merren me aktivitete, ndaj është e këshillueshme të frekuentojnë palestrën ose vende të tjera që iu mundëson një trup më të shëndetshëm.

/Rabihana Halili/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here