Kakavijë, situatë kaotike për emigrantët shqiptarë

0

Dje u kthyen 300 emigrantë në Kakavijë, me pretekstin zyrtar nga pala greke për shkak të fyerjes nga ngjarjet e Përmetit.

Mëngjesin e sotëm raportohet  të jenë kthyer 17 familje, ndërkaq policët grekë kanë shkelur dhe në tokën neutrale për të penguar emigrantët.

Në kufi nuk janë lejuar të futen ato persona që disponojnë pasaporta shqiptare dhe mjete me targa të shqipërisë, por vetëm shtetasit me karta greke dhe leje qëndrimi.

Ndërkaq drejtori i kufirit, Admir Abrija ka kërkuar një takim urgjent me homologun e Athinës për zgjidhjen e situatës.

/Elona Tereziu/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here