Kafshimi i thonjëve, shkaktar stresi

0

Të kafshosh thonjtë është bërë tashmë si një fenomen i zakontë tek të gjithë ne por a keni ne informacione mbi shkaqet që sjell kafshimi i thonjëve, sipas një studimi të kryer në gjermani është vënë re se njerëzit e kanë të vështirë që ta heqin këtë zakon.

article-2227357-15D4D2CD000005DC-646_233x423

Sipas tyre, ky është një problem serioz psikologjik dhe që mund të zgjidhet me ndihmën e një mjeku. Shkaku më i madh është stresi. Sipas statistikave, gjysma e fëmijëve dhe të rinjve të moshës 10 dhe 18 vjeç kafshojnë thonjtë herë pas here, ndërsa e 1/3 e fëmijëve dhe 45% e adoleshentëve i kafshojnë thonjtë në baza ditore.
Për të shmangur këtë zakon të keq, studiuesit sugjerojnë teknikat e relaksimit, stërvitjes apo dhe të flesh më shumë.

/Redjon Shtylla/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here