Japoni, pezullohet lëshimi i raketës Epsilon

0

Ndërpritet papritur pas përfundimit të numërimit  lëshimi i një modeli të ri të raketës japoneze, Epsilon.

Raketa 24 metra e lartë duhej të shkëputej nga toka nga baza e Uchinoura-s, por lëshimi anullohet dhe raketa u mbajt në prefekturën jugore të Kagoshimës.

“Ne jemi në fazë verifikimi, do të komunikojmë më vonë detaje rreth ngjarjes”, deklaroi zëdhënësi I Agjencisë Japoneze Aerospace Exploration (JAXA).

Sipas raportimeve të mediave , në momentin e lëshimit  specialistët e Jaxas kanë vërejtur mosfunksionimin e një baterie, për këtë arsye ndalohet lëshimi i saj.

/Rabihana Halili/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here