Jahjaga-Nikoliq, të ftuar pa simbolet shtetërore

0

Presidentja e Kosovës Atifete Jahjaga dhe ai i Serbisë Tomislav Nikoliq më 30 qershor dhe 1 korrik do të jenë të pranishëm  në ceremoninë e hyrjes së Kroacisë në BE.  Kabineti i kryetarit kroat Ivo Josipoviq ka bërë të ditur për mediat  se, pjesërmarrja e tyre do të rregullohet me modelin “Gymnich”.
Sipas modelit Gymnich në ceremoni nuk paraqiten simbolet shtetërore dhe emrat e shteteve por vetëm emrat e pjesëmarrësve.

Ngjarja do të shënohet sipas formulës “Gymnnich”, duke ju përshtatur edhe natyrës së ngjarjes pasi bëhet fjalë për një  mëngjes pune joformal.

 

 / Elta Liksenaj /

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here