Ironia e Censusit, minoritarë grekë edhe në veri

0

Një ndër çështjet më të diskutuara të Censusit të vitit 2011 ishte edhe ai i regjistrimit të minoriteteve si edhe pyetjet mbi kombësinë. Zbardhja e të dhënave zyrtare ka nxjerrë në pah edhe disa të dhëna tepër interesante në lidhje me shtrirjen e minoriteteve në territorin e vendit.

Minoriteti më i madh në Shqipëri është ai grek, i cili sipas të dhënave gjen shtrirjen kryesore të popullsisë në qarkun e Vlorës, Gjirokastrës dhe pak në Korçë. Ndërkohë, edhe pse në shifra minimale minoritet grek duket se gjendet edhe në qarkun e Lezhës, Dibrës dhe Shkodrës.

Kështu, mësohet se 0.01 për qind e popullsisë së Kukësit i përket këtij minoriteti, 0.03 për qind në qarkun e Lezhës dhe 0.02 për qind në qarkun e Shkodrës.

/E.S./

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here