Interi ushqime speciale për Mysimanët

0

Skuadra e Interit para pak ditësh bëri të vetin lojtarin e Parmës Is’hak Belfodil, lojtare që i përketë fesë Islame. Belfodil është me Ramazan edhe kjo gjë ja vështirson pak punën pasi klubi ka filluar pregatitjet për sezonin e ardhshëm, por mjekët e klubit e kanë gjetur një farë zgjidhje duke i dhënë ushqime që të zgjasin rezistencën. Franko Kombi mjeku i ekipit ka folur në lidhje me këtë situatë.

“Praktikisht, eshte diçka që duhet respektuar. Kur Ishak ka kuptuar që nga ana jonë e respektojmë, ai na ka treguar pak më shumë dhe ne i respektojmë oraret e tij. Pastaj në oren ku lejohet të ushqehesh dhe te pish, i keshillojmë disa ushqime që ta zgjatin efektin jo vetëm natën, por edhe gjate ditës që të mund ta ketë më të lehtë gjatë ushtrimeve fizike.

“Më shumë nuk mund të bëjm. Është problem që Ramazani është gjatë pregatitjes verore? Problemi më i madh nuk është pregatitja, por janë orët e drites në verë, sepse ka shumë pak orë erresire ku mund të ushqehet. Ne dimer për një atlet është më e thjeshtë të agjëroj Ramazanin” tha Kombi

/Ariglon Pali/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here