INSTAT: 1333544 emigrantë kthehen në vend

0

INSTAT ka publikuar sot një raport-studim mbi emigracionin, kthimin dhe riintegrmin e shtetasve shqiparë në vend. Sipas INSTAT vetëm gjatë viteve 2009-2013 në Shqipëri janë kthyer 1333544 emigrantë.

Sipas studimit thuhet se shqiptarët janë kthyer kryesisht nga Greqia 70.8%, ndërsa nga Italia 23.7%.  Mosha mesatare e migrantëve të kthyer gjatë viteve 2009-2013 është 38.6 vjecc. Sipas INSTAT rritja e numrit të ëmigrantëve që kthehen në Shqipëri vjen pas fillimit të krizës ekonomike në Europë në vitin 2011.

/Objektiv.al/

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here