“Incident serioz” në Fukushima

0

Në centralin bërthamor Fukushima është shkaktuar një rrjedhje e ujit toksik, e cila paraqitet serioze.

Operatori i uzinës deklaron se rreth 300 ton ujë me nivel shumë të lartë rrezatimi ka rrjedhur nga një tank i magazinimit në Fukushima.
Këto rrjedhje radioaktive mendohet të jenë shkaktuar pas dëmtimeve të pësuara nga tërmeti dhe cunami i vitit 2011, të cilët  kanë prekur këtë central.

Ky rast është klasifikuar si ‘’incident serioz’’.

/Jola Llozhi/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here