Shifra të mëdha për importin e plastikës

0

Plastika është një ndër armiqtë numër një të ndotjes së ambjentit dhe në nivel botëror ka filluar një luftë kundrejt këtyre produkteve që sjellin dëme të mëdha për shëndetin e njerëzve.
Në Shqipëri kanë filluar lëvizjet e para për sa i përket mospërdorimit të qese plastike nëpër qendrat tregtare, furrat e bukës dhe shumë qendra të tjera ku përdorej plastika.
Të dhënat e fundit të Institutit të Statistikave për tregtinë e jashtme tregojnë se në Shqipëri në vitin 2018 janë importuar 95 tonelata plastikë, nga 86 tonelata të vitit të kaluar.

G.Turiçi

20151127161706369786-750x500

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here