HIV AIDS shërohen dy pacientë

0

Dy pacientë i shpëtojnë virusit HIV pas realizimit të transplantit të palcës kurrizore. Mjekët njoftojnë se prej katër muajsh te njëri pacient pas transplantit edhe pse nuk është marrë asnjë mjekim, nuk ka asnjë shenjë të rishfaqes së virusit .

Gjithashtu, mjekët që bënë eksperimentin po presin të vërtetojnë plotësisht se virusi nuk do të kthehet më dhe po nxitojnë  të dalin në përfundime përfundimtare.

Prezantimi i dy pacientëve që kanë mundur virusin HIV është njoftuar nga mjekët në konferencën ndërkombëtare të SIDA-s.

Ekipi e kreu eksperimentin në Brighman and Women’s Hospital në SHBA.

/Enkeleda Cami/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here