Stambollit në pikturë, deri më 14 korrik në Tiranë

0

Banka Qendrore e Republikës së Turqisë, do të vijojë të mbaje të hapur ekspozitën me vepra në pikturë, në sallën e ekspozitave  të Galerisë Kombëtare së Arteve në Tiranë.

Ekspozita e titulluar “Kohë dhe vende: Stambolli”, ka në fokusin e saj historinë e Stambollit të Turqisë. Prezantimi i saj po bëhet me 47 vepra të përzgjedhura, të cilat i përkasin një hapësire kohore që fillon nga fillimi i shekullit  XX e deri në ditët tona.

Veprat e ekspozuara përveç prezantimit të historisë së vendit, marrin edhe më tepër vlerë pasi autorët pjesëmarrës janë ndër më të rëndësishmit e historisë së Artit të Turqisë moderne.

/Najada Fosa/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here