Hiqen nga tregu imitimet e frutave, rrezikojnë shëndetin

0

Qeveria  ka vendosur për heqjen e imitimeve plastike të fruta-perimeve nga tregu në vitin 2014. Imitimet e rrezikshme duke u paraqitur ndryshe nga  çfarë janë, rrezikojnë shëndetin apo sigurinë e konsumatorëve.

Dhe pse janë jo ushqimore, kanë formë, aromë, ngjyrë, paketim,  gjë e cila ka shumë mundësi  që fëmijët t’i ngatërrojnë me produktet ushqimore, dhe mund të çojnë  në helmim apo bllokim te aparatit tretës.

Autoritet doganore do të përgjigjen për të siguruar ndalimin e eksportit dhe importit të imitimeve te rrezikshme dhe njoftimin e strukturës përgjegjëse.

Vendimi mbi ligjin e ndalimit të imitimeve të rrezikshme do të hyjë në fuqi pas botimit në “Fletoren zyrtare” dhe do zbatohet nga 1 janari 2014.

/Sonila Duka/ 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here